Nisan 08, 2006

GiRiNTiLeR & ÇıKıNTıLaR 4

Ø İktidar halayın başında, sıradanlık ortasında, özgürlükse sonundadır. Halay ekibinde; yöneten birisi, yönetilenler ve keyfini süren bir kişi hep vardır. Düğün esnasındaki bu takım arkadaşlığının uyumu başarıyı da beraberinde getirir.


Ø Casper ’dan dost mu olurmuş! Var mı etrafınızda böyle iyilik hayaletleri? Arkadaş dediğin Buggs Bunny gibi fırlama olacak, ota boka karışacak, bir kuyudan girip öteki kuyudan çıkacak.
Uç uç iyilik yap, nereye kadar kardeşim..!


Ø ‘Sponsorsuz sanatla sanatsız sponsorun buluşma noktası paraysa eğer; sanattan yana olmakta fayda var.’


Ø ‘Kendine katacağın değer; küçükken başından geçen deneyimlere, büyüdüğünde yüklediğin anlam kadardır.’


Ø Omo ’nun ‘kirlenmek güzeldir’ sloganıyla başlattığı kampanyası yıllardır rutinleşen Ayşe Teyze ’li, Persil Adam ’lı deterjan reklamlarına bir tat, bir doku getirdi. Ajansının kalemine sağlık!


Ø ‘Yalan söyleyebilmek zekâ, hayal gücü ve hafıza ister. En istenmeyen şey ise vicdandır. Desenize 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor.’


Ø Einmal ist keinmal! (Bir kere hiç keredir!) diye bir Alman atasözü var. Acaba Hitler; ‘bir kereden bir şey olmaz ‘ mantığından yola çıkarak mı çıkardı II. Dünya Savaşını..?


Ø Dünya başkalarının hayatına müdahale ettiklerinde var olduklarını hatırlayan insanlarla dolu. Bu tarz insanların yapılacaklar listesinin başında sözüm ona(!) dedikodu geliyor.


Ø Hedefine ulaşmak için yanlış adım atanlar kaybettiklerini genellikle işin sonunda anlarlar. Örneğin: ‘Temel yarışmadan önce doping almış; anlaşılmasın diye de sonuncu olmuş.’ Vah Temelim vaaaah..!
 
Clicky Web Analytics