Nisan 08, 2006

GiRiNTiLeR & ÇıKıNTıLaR 1

· Tüpgeçit, asma köprü derken teknolojiyle her yere ulaşabiliyoruz artık. Şu çıkmaz sokakları da bir yere çıkarmanın zamanı gelmedi mi..?

· İnsanoğlu yaşlanınca Türk Sanat Müziği dinleyesi geliyor. O yüzden olsa gerek, nasıl olsa ilerde dinleriz deyip boşveriyoruz musikîyi...

· Çoğumuz ilkokul yıllarında açık hava basıncını ispatlamak için su dolu bardağın ağzını kağıtla kapatıp ters çevirmişizdir. Yıllar önce abim bu deneyin bokunu çıkarmıştı. Kendini Toriçelli sanması bir yana, eve gelen her misafiri lavaboya götürüp hünerini sergiler, öyle yollardı.

· Gelenle giden arasındaki tek fark sadece yönleri değildir. Umutlar, beklentiler, düşünceler, hayaller ...vb de farklıdır çoğu zaman.

· Anladım ki; şimdiye kadar değişmeyen tek kavram, zaman; 1 gün hep 24 saat!

· Silahlara susturucu takmayı başaran beyinler; matkap, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi gündelik hayatta çok kullanılan aletler için de bir şey düşünemezler mi acaba..?

· Radyo D’ de Muzo’ yu arayan bir dinleyici kendi adının Kiraz, annesininkinin Şeker, kardeşininkinin ise Kadife olduğunu söyledi... Enteresan (:

· Susam sokağındaki minik kuş’ u hiç sevmezdim. Daha o yaşta kandırıldığımı düşünür, içten içe gıcık olurdum hayvana (!)...

· Ortaokul yıllarında müzik öğretmenimiz bir kız arkadaşa soruyu bilemediği için ‘‘koca kafa içi boş, tut kulağından çifte koş!’’ demişti. Kızcağız utancından yerin dibine girmişti...

· İstanbul’ un kaldırımlarında insan kalabalığı yetmiyormuş gibi bir de yürürken önümüze geçen ve bir türlü yol vermeyen koca dötlü teyzeler !!! Sizlere sesleniyorum: ''Açın şu gençliğin önünü artık! ''

· Üst ve alt geçitlerin kullanılma oranı bir ülkenin çağdaşlığı hakkında bilgi verebilir.

· ' Çevreye verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. ' yazılı tabelalar inşaatların bir nezaket göstergesi midir yoksa zorunluluğu mu..? Sınavına gürültüden dolayı çalışamayan bir öğrenci ya da kafasına tuğla düşen bahtsız bir vatandaş ne yapsın senin özrünü..!

· Küçükken diet bisküvileri yediğimiz zaman zayıflayacağımızı sanardım.

· Uzun Marlboro (kamyoncu sigarası), Tekel 2001 (asker sigarası),
Winston (öğrenci sigarası) gibi ayrımlar sigara içecek olan adaylara
seçme şansı tanımıyor ki...

· Göz doktoruna kontrole gidenler! Tabloda göremediğiniz harfleri kafadan
atmaya kalkmayın. Olur ya tutarsa, aleyhinize işleyebilir.
 
Clicky Web Analytics