Mayıs 18, 2007
Türk Kahvesi
Ehli keyfin içmesini ve yapmasını bilmekle yükümlü olduğu lezzetli alışkanlık. İyi bir kahve için gereken şey, şekeri suya attıktan sonra, kahveyi eklemek ve kahve kendi kendine dibe çökmeden kesinlikle karıştırmamaktır. Daha sonra ise şöyle bir karıştırılır ve taşmadan önce 2 kerede fincanlara doldurulur.
Burada işin sırrı, ilk önce şekeri koyup, kahve dibe çökene dek geçen sürede o şekerin az bişey karamelize olmasını sağlamaktır. İdeal kahve 2 kışilik olandır. Birarada pişirilen kahve - fincan sayısı artarsa, kalite de düşer. (Bir kerede 3-4 kışiye aynı cezvede kahve yapmayınız / yaptırmayınız.)
Ne kadar ağır ateşte olursa o kadar lezzetli olur. ideali mangal közünde ve bakır cezvede yapılan kahvedir. Ehli keyfin keyfini taze elden taze olanının tazeleyeceği unutulmamalıdır.
Hadi afiyet olsun.
Teşekkürler bigbrother...
Kaynak: ekşisözlük