Mayıs 26, 2007

Kaka'dan 'İmkansız Yoktur' Felsefesi


UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Milan’ın başarılı oyuncusu ve adidas’ın global sembollerinden biri olan Kaka, Liverpool galibiyeti ile adeta “imkansız yoktur'' felsefesini bir kez daha kanıtladı. Atina’da Milan ve Liverpool takımları arasında gerçekleşen Şampiyonlar Ligi Final maçını 2 – 1 skor ile alan Milan’ın yıldız futbolcusu Kaka bir imkansızı daha başardı.

Adidas, 2004 yılında Muhammed Ali’nin başarı hikayesi ile başlattığı, 2007 yılında ise yeni bir soluk getirdiği global marka kampanyası ‘Impossible is Nothing’i, bir zamanlar olanaksız olarak gördükleri hedeflere ulaşmaya çalışan ve bunu başaran gerçek insanların hikâyeleriyle bireyselleştirerek anlatıyor. Milan’ın başarılı oyuncusu Kaka da adidas’ın diğer tüm profesyonel sporcuları gibi kendi imkânsız hikâyesindeki en önemli anı, kendi çizimleri ile resmediyor.

Kampanyaya katılan ünlü sporculardan Kaka’nın imkansız hikayesi ise en dikkat çekici öykülerden biri olarak ön plana çıkıyor. Küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan ünlü yıldız, henüz kariyerinin başındayken büyük bir kaza geçiriyor. 15 yaşında havuza düşerek boynunu kıran Kaka, hayati bir tehlike atlatıyor. Boynundaki dayanılmaz ağrıyı önemsemeyen Kaka, kazanın ardından birkaç gün antrenmanlarına devam ediyor. Doktorlara, inatla kötü bir şeyi olmadığını söyleyen Kaka, durumunun ciddiyeti ile ilgili kendisine anlatılanlar karşısında şaşkına dönüyor. Sağlık durumunun gerçekten de kötü olduğunu bu açıklamalar sonrasında kavrayan Kaka, Tanrı’ya olan inancına sığınıyor. Bu inanç ile iki ay gibi kısa bir sürede sağlığına kavuşan Kaka, Sao Paulo gibi önemli bir takımda profesyonel olarak futbol oynamaya başlıyor. Takımda sergilediği futbolu ile kısa sürede yükselen Kaka, yakaladığı birçok başarının ardından önce Brezilya’da ardından da Dünya Kupası’nda mücadele ediyor. Başarılı oyunculuğu sayesinde Avrupa’nın önde gelen takımlarına transfer olan Kaka için artık tek bir imkansız kalıyor. O da Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmak. Tanrıya olan inancı ve futbol aşkı sayesinde umudunu hiç yitirmeyen ve birçok imkansızı gerçekleştiren Kaka yine bir adidas takımı olan Liverpool karşısında, takımı Milan ile birlikte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’nu elde ederek hayalindeki bir imkansıza daha ulaşmayı başarıyor.

Kaka, Impossible is Nothing’ kampanyasında çizimini yaptığı imkansız hikayelerinde ise; hayatında önemli gördüğü dönüm noktalarıyla birlikte Atina’da kazandığı 2007 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’nun başarısını resmediyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr
 
Clicky Web Analytics