Mayıs 06, 2007

Otomobil Sattıran Sloganlar

Otomotiv firmaları, konfor ve güvenlik unsurlarıyla donattıkları modellerinin yanı sıra sloganlarıyla da yoğun bir rekabetin yaşandığı pazarda yer bulabilmenin mücadelesini veriyor

Alınan bilgiye göre, dünya genelinde rekabetin giderek kızıştığı otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, her geçen gün piyasaya yeni bir model sürerek pazar paylarını korumanın ve artırmanın yollarını ararken, bir yandan da sloganlarıyla tüketici nezdinde farklılıklarını ortaya koymaya çalışıyor.

Firmaların büyük bölümünün kullandığı sloganlarda, genellikle diğer markalarla olan farklılık teması işlenirken, tüketiciye güven, yüksek imaj ve konfor temaları aşılanıyor.

Dünyanın önemli otomobil üreticilerinden Renault, ''Megane 2'', ''Clio'', ''Laguna'', ''Modus'' ve ''Scenic'' gibi modelleriyle pazardaki yerini sağlamlaştırmaya çalışırken, ''Renault, Otomobiller Yaratır'' sloganıyla sahip olduğu teknolojiye atıfta bulunuyor.

Bir diğer Fransız üretici Peugeot ise ''207'', ''307'', ''407'' ve ''607'' gibi modelleriyle pazar payını artırmaya çalışırken, ürettiği araçları, ''Otomobil Her Zaman Böyle Keyif Vermeli'' sloganıyla tüketiciye duyuruyor.

''Corsa'', ''Astra'', ''Vectra'', ''Zafira'' ve ''Meriva'' modelleriyle pazarda boy gösteren Opel de kullandığı, ''Taze Fikirler, Üstün Otomobiller'' sloganıyla farklılığını ortaya koymaya çalışıyor.

Ford ise ''Fiesta'', ''Focus'', S-Max'', ''Mondeo'' ve ''C-Max'' modelleriyle pazarın üst sıralarındaki yerini sağlamlaştırmanın çabasını gösterirken, ''Farkı Hisset'' sloganıyla tüketicilere sesleniyor.

''Accent'', Tucson'', ''Sonata'', ''Elantra'' ve ''Santa Fe'' gibi modellerini tüketicinin beğenisine sunan Hyundai, ''Seçtiğin Yoldan Git'' sloganını kullanırken, Türkiye pazarına yeni giren Dodge, logosundan yola çıkarak, ''Hayatı Boynuzlarından Yakala'' sloganını kullanıyor.

''Civic'', Accord'', ''Jazz'', ''CR-V'' gibi modellerle otomobilseverlerin karşısına çıkan Honda, ''Hayallerin Gücü'' sloganıyla firmanın ulaştığı konumu pekiştirmek isterken, ''Golf'', Passat'', ''Jetta'' ve ''Polo'' modelleriyle dikkatleri çeken Volkswagen, ''Otomobil Aşkına'', ''Aveo'', ''Epica'', ''Lacetti'' gibi modelleri bulunan Chevrolet, ''Artısı Büyük'' sloganı ile farklılık yaratmaya çalışıyor.
''A3'', ''A4'' ve ''A6'' gibi modelleriyle tanınan Audi, ''Teknoloji ile Bir Adım Önde'' sloganıyla dikkat çekmek isterken, ''Terios'', ''Sirion'' gibi modelleri olan Daihatsu, ''Made in Japan'', ''Primera'', ''Micra'' ve ''Almera'' gibi modelleri üreten Nissan, ''Beklentilerinizi Değiştirin'', ''9.3'' ve ''9.5'' gibi modelleri bulunan Saab, ''Aklını Harekete Geçir'', ''Impreza'', ''Forester'' modellerinin sahibi Subaru, ''Düşün, Hisset, Sür'', ''Swift'', ''Grand Vitara'' gibi modelleriyle tanınan Suzuki ise ''Yaşam Tarzı'' sloganlarıyla adlarından söz ettiriyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr
 
Clicky Web Analytics