Nisan 24, 2007

Google bize logo yaptı!



Google Türkiye’nin anasayfası www.google.com.tr’de ilk defa 23 Nisan’da Türkiye için özel bir “Doodle" yani özel tasarımlı logo yayınlanacak.

Google Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, Google Türkiye anasayfası logosunun yerine, Türk çocuklarının 23 Nisan’ını ve Ulusal Egemenlik Bayramını kutlayan özel tasarımlı bir logo kullanılacak.

Doodle olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google’ın kurucuları Larry Page and Sergey Brin tarafından kullanıldı. İlk Doodle, Eylül 1999’da, Larry Page ve Sergey Brin tarafından Nevada’da ki “Burning Man" konferansına giderken, Google’ın anasayfasına konuldu. Yanan bir çöp adam şeklindeki Doodle’ın konulma amacı sitede bir sorun olması durumunda uzakta olduklarını belirtmek içindi.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu benzersiz platformda yer vererek, dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.

Google, EMEA Bölgesi Pazarlama Müdürü Yonca Brunini, “Bu Doodle’ı google.com.tr’de yayınlamamızın sebebi Türk internet kullanıcılarını Google Doodle- özel logolarına gösterdikleri inanılmaz ve sürekli ilgidir. 23 Nisan logosu Google’ın Türkiye pazarına verdiği önemin ve bağlılığının bir göstergesidir ve umarım tüm kullanıcılarımızın beğenisini kazanır" dedi.
 
Clicky Web Analytics