Ağustos 29, 2007

Yılın Girişimcisi

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year - Ernst & Young Yılın Girişimcisi Ödülü, yaratıcılığı ve çalışkanlığı ile iş dünyasında büyük gelişme ve başarılara imza atan girişimcileri ödüllendirmek, dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek amacıyla ortaya çıktı.

1986 yılında A.B.D.’de temeli atılan yarışma, halen dünyanın ilk ve tek en kapsamlı iş dünyası ödül programı olma özelliğine sahip. Dünya çapında 40 ülkede yaklaşık 125 farklı bölgeden katılımlarla her geçen yıl saygınlık ve itibarını artırmaktadır.

Geçmişte henüz yeni bir girişim aşamasındayken bu ödülü kazanan Dell Computer, Amazon.com, Starbucks, Sun Microsystems, Time Warner Telecom, America Online gibi şirketler de başarılarıyla “Ernst & Young Yılın Girişimcisi Ödülü”nün değerini kanıtlar hale geldiler.


Ernst & Young’ın dünya çapında 20 yıldır gerçekleştirdiği “World Entrepreneur Of The Year Dünya Yılı Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağını oluşturan “Yılın Girişimcisi Yarışması” Türkiye’de ilk kez 2004 yılında Ernst & Young Türkiye ve Milliyet Gazetesi’nin işbirliğinde düzenlenmiştir.

“Yılın Girişimcisi Yarışması”nın çıtası her geçen yıl yükselmekte ve Türkiye çapında bilinirliliği artmaktadır. Yarışma, hem Türk kamuoyunda hem dünya kamuoyunda “Türk Girişimcisi”nin hak ettiği platforma taşınmasında önemli bir rol üstlenmeye başlamıştır.
 
Clicky Web Analytics