Nisan 22, 2009

Engelleri Kaldır

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Rodin Alper Bingöl’ün tez projesi olarak başlayan Engellerikaldir.com, kamuoyunun, özel ve kamu kuruluşlarların yoğun ilgi ve desteğiyle tez projesi olma boyutunu aşarak, toplumsal bir hareket haline geldi. Kalbini engelleme, engelleri kaldır!” sloganı ile insan haklarına yönelen her türlü ihlalin önüne geçilmesi, “insan”ın önündeki tüm sıfatlardan ayrıştırıldığı ve sadece insan olmak sebebiyle değer gördüğü çağdaş toplum düzenine ulaşmak projenin nihai amacıdır. Gündelik yaşamdaki engellerden en çok etkilenen kesimin, ihtiyaç ve talepleri görmezden gelinen Türkiye’de yaşayan 8,5 milyon engellinin olduğu inancıyla, karşılarına çıkan her tür engelin kalıcı çözümler ile kaldırılması hedefleniyor.


Bu bir şaka değil! from Rodin Alper Bingöl on Vimeo.

Hedef kitle

* İnternet erişimi olan engelliler, aileleri ve “engelleri kaldır” sistemine dahil olmak isteyen kişiler

Hedefler

* “Kalbini engelleme, engelleri kaldır!” sloganı çerçevesinde düzenlenecek reklam kampanyası ve PR çalışması ile Türkiye’de bulunan 8,5 milyon kayıtlı engellinin ve onlara destek olan aileleriyle birlikte 20 milyon kişinin farkındalığını sağlamak. Topluma ve hayata yeterince karışamadıkları için toplum tarafından görmezden, duymazdan gelindiklerine dikkat çekmek.

* Engellilere yönelik çalışan birçok kurum ile yapılan görüşmeler sonrasında öncelikle engellilerin kullanımı doğrultusunda hazırlanan Engellerikaldir.com web sitesi aracılığıyla engellileri eğitmek, bilgi teknolojilerine hakimiyetlerini sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, eğitim ve bilgiye dayalı eşitsizliği lehlerine çevirerek iş gücüne katılım oranlarını artırmak, birbirleriyle iletişime gecerek site üzerinden seslerini duyurmalarına yardımcı olmak, firmaların engellilere site üzerinden kampanyalarla ulaşımını sağlayarak engellilerin toplu katılımlarını sağlamak.

* Sitenin engellerin kaldırılmasına yardımcı olabilmesi amacıyla da engelli üyelerin engelini kaldırarak gerçekleştirmek istedikleri “iş imkanı, tekerlekli sandalye, maça gitmek, deniz görmek, seyahat etmek v.b” isteklerini paylaşıp, gönüllü üyelerin site üzerinden iletişime geçmeleri sağlanarak bu isteklerini gerçekleştirme yolunda geçici yada kalıcı olarakk engellerinin kaldırılmasına yardımcı olmaktır.

Daha fazlası için Blog ve Facebook grubu
 
Clicky Web Analytics