Kasım 27, 2008

İnternette sansür kitap oldu!

Dr. Yaman Akdeniz ve Dr. Kerem Altıparmak tarafından hazırlanan "İnternet: Girilmesi Tehlikeli ve Yasaktır: Türkiye'de İnternet İçerikDüzenlemesi ve Sansüre İlişkin Eleştirel Bir Değerlendirme", İnsan Hakları Ortak Platformu'nın (IHOP) ‘İfade Özgürlüğü Programı'nın katkılarıyla yayınlandı.

5651 sayılı kanunun İnternet yoluyla işlenen suçlar hakkındaki kanunun 8. maddesinin yürürlüğe girdiği 23 Kasım 2007 tarihinden bir yıl sonra yayımlanan çalışma, http://privacy.cyber-rights.org.tr/ adresi üzerinden PDF formatında yayımlandı. Kitap, ayrıca http://cyberlaw.org.uk; http://www.ihop.org.tr/ adreslerinden hem Türkçe, hem de İngilizce olarak elde edilebilecek. Çalışmanın basılı hali İHOP'tan ve kitapçılardan önümüzdeki günlerde elde edilebilecek.

Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak tarafından yazılan İnternet: Girilmesi Tehlikeli ve Yasaktır: Türkiye'de İnternet İçerik Düzenlemesi ve Sansüre İlişkin Eleştirel Bir Değerlendirme başlıklı kitapta Türkiye'de İnternet'teki içeriğin yasal düzenlenmesi ve sansür konularında bir durum değerlendirilmesi yapılıyor. Çalışmada, İnternet'teki içeriğin yasal düzenlenmesi konusundaki diğer girişimlerin yanısıra yeni çıkarılan ve kısaca ‘5651 Sayılı Kanun' diye anılan ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun' ve onunla ilintili düzenlemeler de eleştirel açıdan değerlendiriliyor.
 
Clicky Web Analytics