Haziran 09, 2007

Ne olacak bu fikirlerin hali?

Fikir bulmak güzel, fikri hayata geçirememek acı, fikrinle ortada kalmak kötü...

Yenilikçilik son yıllarda sürekli gündemde olması bir yana, bununla ilgili konferansların, seminerlerin, yarışmaların ardı arkası kesilmiyor. Derslerimizde Japon İş Modeli anlatıladursun, Türk çalışanı fikirleriyle para kazanmaya başladı bile! Daha çok Ar-Ge'sine önem veren şirketlerin başı çektiği yenilikçilik sürecinde fikrin kimden geldiğine bakılmaksızın fikrin sağladığı faydaya ve kattığı değer göz önünde tutularak ödüllendirmeler yapılıyor. Ancak beklenen düzeyde değil malesef!

Zamanında blogumda bahsettiğim konuya değinmek istiyorum: 'Geçenlerde aklıma şu fikir geldi: Fikirleri bir gün değerlendirmek üzere bir yerde biriktirmek... Hatta herkesin bir KonFikir Makinası olsa da orada fikirlerini biriktirse... Eminim bir gün işe yarayacaktır, KonFikir Makinası 'nı dolduranlar bir gün meyvelerini alacaklardır.'

Makinamız elimizin altında her daim duran bir araç/gereç olabilir. Haluk Mesci'nin tabiriyle John Ahmet defteri... Eminim bunu uygulayanlar vardır. Denemekte fayda var. Siz siz olun, fikirlerinizle ortada kalmayın.
 
Clicky Web Analytics