Temmuz 06, 2007

Cowparade İstanbul ''07

İstanbul, 01 Ağustos – 31 Ekim 2007 tarihleri arasında, sanatçılar, ünlüler ve halk tarafından dekore edilmiş, rengarenk boyanmış fiberglastan yapılma gerçek ebattaki inek heykellerinin Nişantaşı’ndan Maslak’a kadar caddeler, müze bahçeleri ve alışveriş merkezlerini süsleyeceği, dünyanın en büyük halka açık sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Ve elbette şehir de 12 hafta boyunca unutulmaz ve sihirli bir atmosfer yaşanacak...



CowParade bugüne kadar, Paris, Londra, Şikago, New York, Stockholm, Buenos Aires, Atina, Edinburg ve Lizbon gibi dünyanın birçok büyük şehrinde başarıyla gerçekleştirildi. Bugün gittiği her yerde kendisini takip eden istikrarlı, uluslararası bir hayran kitlesine sahip. CowParade İstanbul, İstanbul ve Türkiye’de bugüne değin düzenlenmiş en popüler sanat etkinliği olmakta iddialı. Dünya şehirlerindeki örnekleri gibi bu serginin İstanbul’a önemli ekonomik ve kültürel etkiler bırakacağına hiç şüphe yok.

CowParade İstanbul inekleri yerel sanatçılar tarafından dekore ediliyor. ve şimdi tasarımlarınızı bize gönderip seçmelere katılabilirsiniz. Sanatçılar, tasarımcılar, zanaatçılar, mimarlar, sanat öğrencileri ve sanata hevesli herkes kendi ineğini yaratmaya davetli.

Başvuru olarak gönderilen tasarımlar, CowParade İstanbul 2007 tasarım seçme kurulu Kesibe Karaosmanoğlu, Zeynep Fadıllıoğlu, Rıfat Özbek, Haldun Dostoğlu tarafından seçilecektir.



İstanbul dışından katılımcıların, CowParade İstanbul'a seçilmeleri durumunda, uygulamalarını İstanbul'da gerçekleştirmeleri zorunludur. Sanatçının adı, ineğin üzerindeki plakette ve resmi etkinlik kataloğunda yer alacak, ayrıca sanatçının adı ve işi, CowParade websitesi ile dünyaya yayılacaktır.

(www.cowparade.com)
 
Clicky Web Analytics