Temmuz 02, 2008

Garanti Caz Yeşili Serisi


Uluslararası İstanbul Caz Festivali 15'nci yaşını kutluyor. Bu yıl 2 ile 16 Temmuz arasında gerçekleşecek olan festivalin "ağır topları" Herbie Hancock, Lenny Kravitz, Omara Portuondo... İşte festivalin heyecan verici programından seçmeler.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu yıl 15. yaşını kutluyor. 2 – 16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 40’a yakın konserle yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor.

İstanbul Caz Festivali’ne daha önceki yıllarda da konuk olan dünyaca ünlü bas virtüozü Marcus Miller, 7 Grammy ödüllü Al Jarreau, eklektik müzik zevkini, kendine özgü dinamik yorumuyla bütünleştiren caz vokalisti Nnenna Freelon, Ivan Lins, Buena Vista Social Club’ın hayatta kalan tek üyesi ve yüzbinlerin sevgilisi Omara Portuondo, Judeo-Espanyol (Ladino) şarkılarının önde gelen temsilcilerinden Yasmin Levy, 1960’larda bossa-nova’dan sonra gelen en önemli müzik hareketi Tropicalia’yı başlatan isimlerden Caetano Veloso, neo-folk akımının en önemli temsilcilerinden şarkı yazarı-şarkıcı Rufus Wainwright. Son dönemin alternatif yıldızı Wainwright, 2005 yılında dünyaca ünlü prodüktör Arif Mardin’in elinden çıkan “State of Mind” albümü ile ismini geniş kitlelere duyuran, doğuştan görme engelli Midón festivalin ağır toplarından.

Ölümünün beşinci yılında Nina Simone'yi anma gecesi, European Jazz Club Geceleri de festivalin dikkate değer etkinliklerinden.

15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl yine şehrin çeşitli mekânlarına yayılacak. Festival konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Esma Sultan Yalısı, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Arkeoloji Müzesi Bahçesi, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak.

Festival’in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru bu yıl 6 Temmuz Pazar günü Barış Manço Gemisi’nin Boğaz turuyla sürerken, “Sokak Konserleri” caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşımaya devam edecek.

Devamı için tıklayın...
 
Clicky Web Analytics