Ocak 11, 2008

Google’dan Android Atağı

İnternetin vazgeçilmezi Google, 33 ortağıyla birlikte cep telefonları için açık bir mobil işletim sistemi ile çalışan ucuz telefonların gelecek yıl piyasaya çıkacağını belirtti. Linux gibi açık kaynaklı yazılım teknolojileri üreten diğer şirketlere açık bir platform olan Android işletim sistemi ara yüz ve programlardan oluşuyor.


Google’ın ortaklık yaptığı şirketler arasında Motorola, Samsung ve HTC gibi cep telefonu üreticileri, Alman Deutsche Telekom’un yan kuruluşu Amerikan T-Mobile ve Sprint Nextel, Japon NTT DoCoMo, Çin China Mobile ve Europe Telecom Italia ile Telefonica gibi operatörlerin yanı sıra eBay ile Intel ve Qualcomm gibi bilişim devleri de var.

İnternetin arama, Gmail elektronik postaları, kartlar, YouTube ve anında mesaj gibi tüm fonksiyonlarını uygulayabilen ve ileride patlama yapması beklenen mobil telefonlarda Google, reklam pazarında büyük bir pay sahibi olabilir. Bu pazarı değerlendirmek isteyen ve yatırım yapacak şirketler gençleri açık platformdan yakalamak istiyor. Android için geri sayım başladı, bekliyoruz…
 
Clicky Web Analytics