Kasım 20, 2007

Digitürk reklamına "ince ayar"

Hazırladığı tanıtım filmleriyle reklam kampanyası yürüten Digitürk, son reklam filminde “muhafazakar kanal” ayarı yaptı.

Aynı apartmanda oturan erkek komşularının kapısını çalan bir genç kızın birlikte korku film izleme teklifini konu alan reklam filmi çeken Digitürk, şimdi de bunun ikinci bölümünü yayınladı.

Ancak Digitürk, Serdar Erener’in sahibi olduğu Alameti Farika reklam ajansına çektirdiği bu son reklam filminde iki ayrı versiyon hazırladı. Show TV, ATV gibi kanallarda yayınlanan reklam filminde karakterlerden biri bikinili görünürken, Kanal 7 ve Samanyolu TV gibi muhafazakar kanallar için hazırlanan versiyonunda ise aynı karakter aynı karede üstü giyinik olarak ekrana geldi.

Bikini sansürünün reklam filmini yayınlayan kanalların değil, Dijitürk’ün fikri olduğu ortaya çıktı. Kanal 7 reklam servisi yetkilileri bikini sansürü ile ilgili olarak, “Bizim bir sansür talebimiz olmadı. Reklamveren nasıl gönderdiyse öyle yayınlıyoruz. Diğer reklamlarımızdan da görebilirsiniz. Böyle sansürcü bir tavrımız yok” açıklamasını yaptı.

Reklam muhafazakar kanallar haricindeki kanallarda orjinal haliyle yayınlanırken, dindar kanallarda Janny yeşil tişörtünü hiç çıkartmıyor.

Kaynak: Marketing Türkiye
 
Clicky Web Analytics