Aralık 18, 2007

Facebook'ta Avrupa ikincisi olduk!

Facebook iş geliştirme direktörü Dan Rose, İngiltere'den sonra Avrupa'da en çok Facebook kullanıcısının 2.1 milyon kişiyle Türkiye’de olduğunu açıkladı.

Dünyada 58 milyon kullanıcısı bulunan Facebook İş Geliştirme Direktörü Dan Rose, İngiltere'nin ardından 2.1 milyon kişiyle Türkiye'nin Avrupa’da en çok kullanıcısı olduğunu kaydetti.

Dan Rose, Le Figaro gazetesi ile yaptığı söyleşide Facebook’un dört yıl önce yaratıldığını, Eylül 2006’da tüm dünyaya açıldığını belirterek bunun sonucunda üye sayısının 10 milyondan 58 milyona çıktığını anlattı.

Kullanıcılarının yüzde 28’inin Avrupa’da yüzde 38’inin ABD’de bulunduğunu ifade eden Rose, Avrupa rakamlarına ilişkin “7.7 milyon üye ile İngiltere en büyük ağ, onu 2.1 milyon ile Türkiye izliyor. Fransa’da ise, 1.1 milyon kullanıcı var” açıklamasında bulundu.

Her gün 250 bin yeni üye sağladıklarını ifade eden Rose, üyelerin yüzde 50’nin her gün siteye girdiklerini belirtti. Rose, “2008 yılı, çeşitli Avrupa versiyonlarının lanse edilmesi ile bizim uluslararasılaştığımız yıl olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: MediaCat
 
Clicky Web Analytics