Mart 20, 2008

27. Uluslararası Film Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5–20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl 170.000 izleyiciyle rekor kıran Uluslararası İstanbul Film Festivali programında bu yıl, 2007 ve 2008’in en yeni, en çok konuşulan yapıtlarının yanında, unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 20’yi aşkın bölümde 200 film yer alıyor. Festivalde her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler, konserler ve birçok ilginç yan etkinlik gerçekleşecek.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 4 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak bir Açılış Töreni ile başlayacak.

İstanbul Film Festivali biletleri 22 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sinemaseverler, biletlerini; Beyoğlu’nda Emek ve Atlas ile Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak gişelerden ve Biletix üzerinden satın alabilecekler.

İstanbul Film Festivali izleyicilerden büyük ilgi gören hafta içi seanslarında indirimli fiyat uygulamasını bu yıl tüm bilet fiyatlarına yansıtıyor: Festival’de bilet fiyatları tam 10 YTL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 YTL olacak. Festival’de hafta içi gündüz seansları ise yalnızca 3,50 YTL.

Festival Sponsoru Akbank’ın Axess kart sahipleri, hafta içi gündüz seansları hariç tüm festival filmlerinin biletlerini % 20 indirimle alabilecekler.


Festival kapsamında Akbank Sanat’ın çok amaçlı salonunda festival konuklarıyla atölye çalışmaları ve söyleşiler de düzenlenecek. Akbank Sanat festivale akredite olan basın mensuplarına açık olan Basın Odası’yla festivalin Basın Merkezi olarak da hizmet verecek.

Bu yıl ayrıca Akbank Sanat’ın katkılarıyla festivalin internet üzerinden yayınlanacak bir de “Festival Gazetesi” olacak. www.festivalist.com adresinden 1 Nisan günü yayına başlayacak ve festivali günlük olarak sinemaseverlere aktaracak bu e-gazetede festivale gelen konuklar ve etkinliklerle ilgili güncel haberlerin yanı sıra sinema eleştirmenlerinin festival programında yer alan filmlerle ilgili görüşleri, röportajlar ve yarışma filmleriyle ilgili günlük olarak verecekleri yıldız tablosu da yer alacak.

Uluslararası İstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen “Sinema Onur Ödülleri” bu yıl Türk Sineması’na imzasını atan üç büyük oyuncuya verilecek: Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun. 4 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde ödülleri takdim edilecek bu üç büyük sanatçının Festival programında birer filmi de yer alıyor.

Festivalin 18 Nisan Cuma günü gerçekleşecek Kapanış Töreni’nde ise çağdaş Rus sinemasının en önemli yönetmenlerinden, Alexander Sokurov’a “Sinema Onur Ödülü’ takdim edilecek.

Festival programı için başlığı tıklayın...

Kaynak: www.sinema.com
 
Clicky Web Analytics